میلگرد بستر
میلگرد بستر نوعی فولاد آهنی است که در قطرهای مختلف تولید میشود و در صنایع ساختمانی، خودروسازی، ساخت و تولید قطعات مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع میلگرد به دلیل خصوصیات فیزیکی و مکانیکی آن شامل مقاومت بالا در برابر خمش، کشش و فشار است و همچنین قابلیت جوشکاری و اتصال به قطعات دیگر را دارا میباشد.
تولید میلگرد بستر با استفاده از دستگاههای خاص صورت میگیرد که با فرآیند کشیدن فولاد آهنی به شکلها و اندازههای مختلف میلگرد بستر تولید میکنند. در این فرآیند، فولاد آهنی ابتدا به دمای بالا گرم شده و سپس در داخل دستگاه به شکل مورد نظر کشیده میشود. پس از آن، میلگردها با استفاده از دستگاههای دیگر به قطعات مختلف تبدیل شده و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
دستگاه میلگرد بستر
دستگاه تولید میلگرد بستر، یک دستگاه صنعتی است که برای تولید میلگرد با قطر و طول مشخص استفاده میشود. این دستگاه از چند قسمت تشکیل شده است که شامل:
1- دستگاه خمیرکن: در این قسمت، مواد اولیه شامل فولاد، آب و سایر مواد افزودنی با هم مخلوط شده و به صورت خمیر درآمده و آماده برای فرآوری در قسمت بعدی میشود.
2- دستگاه فرآور: در این قسمت، خمیر حاصل از قسمت قبل به صورت چند بار تحت فشار و حرارت قرار گرفته و به صورت نوار فولادی با طول دلخواه خروجی داده میشود.
3- دستگاه خنک کن: پس از خروج نوار فولادی از دستگاه فرآور، به سمت دستگاه خنک کن هدایت میشود تا در آنجا با استفاده از آب خنک شود.
4- دستگاه برش: در این قسمت، نوار فولادی خنک شده به قطعات میلگرد با طول مشخص برش داده میشود.
5- دستگاه پایان دهنده: در این قسمت، میلگردهای برشخورده تمیز شده و آماده بستهبندی و ارسال به بازار میشوند.
میلگرد بستر ساختمانی
میلگرد بستر در صنایع ساختمانی به عنوان یکی از مهمترین عناصر سازههای فلزی استفاده میشود. این نوع میلگرد به دلیل مقاومت بالا در برابر خمش، کشش و فشار و همچنین قابلیت جوشکاری و اتصال به قطعات دیگر، در بسیاری از سازههای فلزی مورد استفاده قرار میگیرد.
مثالهایی از کاربردهای میلگرد بستر در صنایع ساختمانی شامل ساخت و ساز ساختمانهای بلند، پلها، تونلها، سدها و خطوط انتقال نیروی برق هستند. میلگردهای بستر به عنوان عنصر اصلی در ساختارهای فلزی از جمله ستونها، بامها، دیوارهای بلند، پلها و سازههای مشابه استفاده میشوند.
از آنجایی که میلگرد بستر در سازههای فلزی نقش بسیار مهمی ایفا میکند، باید از کیفیت بالای آن اطمینان حاصل شود. به همین دلیل، استفاده از میلگردهای بستر با کیفیت و استاندارد در سازههای فلزی بسیار حائز اهمیت است.
میلگرد بستر در ساختمان سازی
میلگرد بستر یکی از مهمترین عناصر در ساختمان سازی است که به عنوان پایه و اساس برای قرار دادن بتن و تسلیحات فولادی در ساختمان استفاده می شود. این نوع میلگرد به صورت مستقیم روی زمین قرار داده می شود و با استفاده از پایه های فلزی یا بتنی به زمین ثابت می شود.
بستر معمولاً از دو لایه تشکیل شده است؛ لایه اول کف بستر که باعث تسطح صاف و مناسب برای قرار دادن مواد ساختمانی مانند بتن و تسلیحات فولادی می شود، و لایه دوم پوشش بستر که به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت و حفظ کف خشک استفاده می شود.
بستر های مختلف در ساختمان سازی استفاده می شود، از جمله بستر های فولادی، بستر های بتن آماده، بستر های چوبی و بستر های سنگی. انتخاب نوع بستر مناسب برای ساختمان به عوامل مختلفی مانند نوع سازه، شرایط زمین، ابعاد و وزن سازه و … بستگی دارد.
مزایای میلگرد بستر (وال پست نوین) :
مقرون به صرفه
اجرای سریع و آسان
با روکش گالوانیزه
مسلح شدن دیوار ها در برابر زلزله
سرعت بالای نصب و اجرا
مندرج در پیوست ۶ استاندارد ۲۸۰۰
دارای گواهی فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
حذف فریم پنجره توسط وادارها
عدم نیاز به کارگذاشتن صفحات فلزی برای نصب والپست
دیوارهای بدون میلگرد بستر خشک، شکننده و با حرکت غیر قابل انعطاف در زلزله باعث تخریب و حوادث جانی و مالی میشوند.
هزینه کمتر، استحکام بیشتر
با اجرای صحیح و اصولی میلگرد بستر و نبشی منقطع به جای وال پست.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ذیل تماس حاصل فرمایید:
09126105540
آیین نامه 2800
کشور پهناور ایران در یکی از مناطق زلزله خیز جهان در مسیر کمربند زلزله آلپ – هیمالیا قرار دارد. وجود گسلهای فراوان در سراسر پوسته ایران و وقوع مکرر زلزلههای ویرانگر در طول تاریخ واقعیتی است که خواه ناخواه باید آن را به عنوان یک تهدید بالقوه باور داشت و برای مقابله با آن چاره اندیشی شود. خوشبختانه امروزه با بهرهمندی از پیشرفتهای حاصل شده در زمینه مهندسی زلزله و زلزله شناسی می توان با ساخت و ساز ایمن مخاطرات ناشی از زلزله را به حداقل ممکن رسانید.
به همین جهت تجدید نظر و بازنگری این آیین نامه در هر پنج سال باید صورت پذیرد و کلیه ی فعالیت های مطالعاتی و بررسی های علمی و فنی در این خصوص با هدف (به روز رسانی آیین نامه متناسب با روش های تحلیل، طراحی و ساخت و ساز کشور با در نظر گرفتن خطرات ناشی از حوادث، همچنین با بهره گیری از پیشرفت های علمی، دستاوردهای مطالعاتی، تحقیقاتی بومی و جهانی) طراحی و برنامه ریزی شود.
فهرست آیین نامه ۲۸۰۰ (آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله)
فصل اول: کلیات
فصل دوم: حرکت زمین
فصل سوم: ضوابط طراحی لرزه ای سازه های ساختمانی
فصل چهارم: ضوابط طراحی لرزه ای اجزای غیر سازه ای
فصل پنجم: ضوابط طراحی لرزه ای سازه های غیر ساختمانی
فصل ششم: الزامات ژئوتکنیکی
فصل هفتم: ضوابط ساختمان های با مصالح بنایی کلافدار
پیوست ۱: درجه بندی خطر نسبی زلزله در شهرها و نقاط مهم ایران
پیوست ۲: راهنمای انجام تحلیل غیر خطی
پیوست ۳: اثر P-Δ
پیوست ۴: دیافراگم ها
پیوست ۵: اندرکنش خاک و سازه
بدون دیدگاه